Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL, afirmă că premierul Nicolae Ciucă este primul premier români care face pași decisivi pentru pentru rezolvarea unei probleme cu care frații noștri din Spania luptă de 15 ani legată de păstrarea cetățeniei române. 

România a obținut, miercuri, pentru comunitatea cetățenilor care trăiesc în Spania constituirea grupului de lucru pentru ca aceștia să nu fie obligați să renunțe la cetățenia română pentru a obține cetățenia spaniolă. Este pentru prima oară când Spania lasă deschisă această posibilitate, îndelung cerută de România, în condițiile în care Madridul nu acceptă dubla cetățenie. Anunțul autorităților spaniole a fost făcut, miercuri, după prima şedinţă comună a Guvernelor României şi Regatului Spaniei.
 
”Posibilitatea păstrării cetățeniei române și în același timp obținerea celei spaniole este o solicitare constantă a diasporei românești din Spania. Avem un dialog deschis și sincer pentru a identifica, împreună, cele mai bune soluții pentru a satisface acest interes puternic al diasporei noastre, ținând cont de sensibilitățile ambelor părți”, a declarat Nicolae Ciucă, în timpul conferinței comune de presă, alături de premierul spaniol – Pedro Sanchez.
 
„Wow, ce veste!!! Victorie pentru românii din Spania, pentru toată diaspora! S-a constituit un grup de lucru pentru rezolvarea unei probleme dureroase, și anume ca românii să nu fie obligați să renunțe la cetățenia română pentru a o obține pe cea spaniolă. Este primul rezultat concret al primei ședințe comune de guvern România – Spania. Spania mai are acord doar cu Franța pentru recunoașterea dublei cetățenii.
Mai subliniez că Spania susține necondiționat aderarea României la Spațiul Schengen.
Este primul premier al României care face pași decisivi pentru rezolvarea unei probleme cu care frații noștri din Spania luptă de 15 ani! Vreau să-l felicit pe ambasadorul nostru, George Bologan, care a pus multă inimă și a fost extrem de constructiv. Am analizat problema de multe ori, am căutat soluții, am investit sufletește și iată, ne apropiem de un rezultat așteptat de atât de mulți ani! A fost un proiect drag sufletului meu și satisfacția este enormă! Doamne ajută! Nu uitați să iubiți România în fiecare zi!”, a transmis Rareș Bogdan, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.
 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentNicolae Ciucă, mesaj către românii din Spania: „Ştim cu toţii că nu aţi plecat de acasă de bine” – Apelul făcut de premierul României
Articolul următorAeroportul din Chișinău, blocat de pana de curent din Ucraina