Sindicatele de învățământ din Italia cer măsuri sporite de siguranță sanitară în școli după ce cazurile de coronavirus din şcoli apărute după reluarea cursurilor au luat amploare.

La aproximativ 10 zile de la deschiderea noului an şcolar, în 400 de instituţii de învăţământ s-a semnalat minimum un caz de contaminare, iar 75 din regiunile Lombardia, Emilia-Romagna, Toscana şi Lazio au fost deja închise. 19 şcoli s-au închis în Roma, în Bologna 14, iar la Milano 13. În 76% din cazuri au rezultat pozitiv elevii, iar în 13% cadrele didactice.

În majoritatea instituţiilor de învăţământ din Roma se efectuează zilnic teste de diagnosticare a coronavirusului, iniţiativa urmând să se extindă în întreaga regiune Lazio.

După micile proteste de stradă ale profesorilor şi studenţilor de vineri, astăzi se pregătesc să protesteze, în diverse locuri din Roma, pentru a evita aglomerările, elevii şi părinţii.

Sindicatele din învăţământ solicită în plus clasă de maxim 15 elevi, angajarea a 240.000 de profesori şi concursul de titularizare pentru 150.000 de suplinitori.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentSimona Halep, în formă la Paris
Articolul următorȘapte persoane reținute în urma atacului cu armă albă de la Paris