Mii de angajaţi din baruri, restaurante şi hoteluri au manifestat pe străzile marilor oraşe din Spania. Patronii de restaurante cer reducerea TVA-ului la 5 % şi ajutoare directe în valoare de 8,5 miliarde de euro ca să nu dispară 100 de mii de afaceri şi 1 milion de joburi. 

Protestatarii au bătut din tigăi şi au strigat lozinci în favoarea sectorului HORECA, pentru care sunt necesare ajutoare directe.

Peste 60 de miliarde din încasările aşteptate în 2020 s-au pierdut din cauza pandemiei şi a restricţiilor, dar chiriile şi impozitele trebuie plătite. Asociaţiile patronilor de restaurante cer reducerea TVA-ului la 5 % şi ajutoare directe în valoare de 8,5 miliarde de euro ca să nu dispară 100 de mii de afaceri şi 1 milion de joburi. 

Spania este ţara cu cele mai multe baruri şi restaurante din lume şi are o tradiţie străveche în acest domeniu. Sectorul Horeca din Spania angajează 1,7 milioane de persoane şi aduce 4,7 din PIB.

José Luis Yzuel, preşedintele Federaţiei „Hostelería de España”: Acest sector este constituit din mici firme şi acestea sunt cele mai afectate. Nu pot fi abandonate în voia sorţii. Nu putem accepta să se distrugă 100 de mii de restaurante pentru că nu s-au luat măsuri ca în restul Europei. Şi ne uităm cu invidie la Franţa şi Germania.

Ce ajutoare se dau în Europa pentru restaurante

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentVIDEO/ Captură URIAȘĂ de bani cash, descoperită la un traficant de droguri din Capitală. Banii proveneau din vânzarea dintr-o SINGURĂ săptămână!
Articolul următorSUA a avut cele mai corecte alegeri din istoria americană