Mii de cetățeni din toate raioanele Republicii Moldova au venit astăzi la protest în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Oamenii sunt nemulțumiți de ultimele evenimente din Parlament unde PSRM și deputații platformei „Pentru Moldova”, formate din Partidul „ȘOR” și un grup de deputați neafiliați, a creat o majoritate și au adoptat mai multe legi controversate, printre care anularea legii „anti-propagandă”, oferirea statutului special pentru limba rusă, abrogarea hotărârii cu privire la transmiterea terenului Stadionului Republican către Ambasada SUA, re-subordonarea SIS și SPPS către Parlament, dar și așa-zisul „pachet de legi privind Găgăuzia” ce oferă atribuții suplimentare autonomiei și considerat de opoziție ca fiind un prim pas spre federalizarea R.Moldova.

Manifestația este organizată de Partidul Acțiune și Solidaritate în frunte cu președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, în contextul ultimelor decizii luate în legislativ. Anterior, ea a fost susținută de mai multe forțe politice, precum Platforma DA, PDM, „Partidul Nostru”, „Pro Moldova”, PUN și Mișcarea „Unirea”.

Președintele ales, Maia Sandu: Noi împreună am luptat ca să scăpăm de hoții de la guvernare… Supărat că nu a reușit să amăgească oamenii și de această dată, Dodon încearcă să dea foc la țară, încearcă să provoace haos, să adâncească criza, să ne țină în izolare internațională. Așa încearcă să se răzbune pe oameni pentru că nu l-au votat.

Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA: Igor Dodon ni-a scos azi. În toată perioada sa politică s-a culcat cu toții… A luat kulioace de pa Putin, Plahotniuc, Șor, de la toți. Acum, când a pierdut, în loc să ia toată tușonca de la Condrița, el atentează asupra viitorului R.Moldova.

Igor Grosu, prim-vicepreședintele PAS: Mă simt mândru să văd atâți oameni buni… Pe 15 noiembrie am câștigat o bătălie, pentru care vă mulțumesc.

Acesta a mai adus mulțumiri Platformei DA, PDM, „Partidului Nostru”, Mișcării „Unirea”, PUN și altor partide pentru sprijinul în cadrul scrutinului prezidențial.

Sursa foto: ipn.md

 

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentUn bărbat a votat la Vişeu de Sus deși și-a pierdut cetățenia română în anul 1995
Articolul următorALEGERI PARLAMENTARE 2020 Prezența la vot ORA 14