„Ducele de Sussex ar fi părăsit Regatul Unit luni seară” scrie cotidianul britanic Daily Telegraph.

Ducele de Sussex a participat luni la Summit-ul de investiții Marea Britanie-Africa de la Londra, unde s-a întâlnit cu premierul britanic Boris Johnson, înainte de a zbura pe Atlantic. Un purtător de cuvânt regal a declarat pentru CNN că nu vor comenta programul privat al familiei.  

Plecarea prințului din Marea Britanie urmează o perioadă turbulentă în care Harry și Meghan au fost de acord să renunțe la titlurile lor regale și să își încheie îndatoririle oficiale. Cuplul a făcut anunțul șoc că se retrag din sarcinile regale superioare, pe Instagram pe 8 ianuarie, iar regina a anunțat că s-a convenit o perioadă de tranziție sâmbătă. Conversațiile cu perechea au avut loc luni întregi, a spus monarhul într-o declarație.  

Harry și soția sa Meghan – cunoscuți ca ducele și ducesa de Sussex – au încetat definitiv să mai reprezinte monarhia britanică, în plină criză. Au spus că nu vor să renunțe la îndatoririle regale, dar au acceptat cu reticență că nu există „altă opțiune” și doresc să se desprindă de finanțarea publică și să își caute propriile surse de venit pentru a duce o viață mai independentă.  

Prințul Harry și soția lui, Meghan, nu vor mai folosi titulatura „Alteţa sa regală” și nu vor mai primi fonduri din surse guvernamentale, a anunțat, sâmbătă seară, Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Elisabeth a II-a.

Articolul precedentRyanair București – Londra: Aeronava s-a umplut de fum, la decolarea de pe Otopeni
Articolul următorS.U.A. – Aproximativ jumătate dintre americani spun că Senatul ar trebui să voteze pentru condamnarea președintelui Donald Trump și eliminarea din funcție