O persoană din statul Washington a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus, a declarat sâmbătă un oficial al sănătății.

Pacientul care a decedat fusese internat cu probleme respiratorii grave. „Este vorba de o persoană în vârstă de 50 de ani care avea și alte probleme de sănătate”, a declarat dr. Jeffrey Duchin, ofițer de sănătate pentru Seattle și King County, Washington, în cadrul unei conferințe de presă, informează CNN.

Nu a existat nicio dovadă că pacientul a avut un contact strâns cu o persoană infectată sau un istoric de călătorie relevant care ar fi expus pacientul la virus, a declarat dr. Robert Redfield, director al Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor, la Casa Albă sâmbătă.

Deși aceasta este prima moarte în Statele Unite din cauza coronavirusului, nu este prima moarte a unui american. Un cetățean american de 60 de ani a murit la începutul acestei luni în orașul Wuhan, China, unde virusul a apărut pentru prima dată la sfârșitul lunii decembrie.
 
Oficialii americani, inclusiv președintele și secretarul pentru sănătate și servicii umane, Alex Azar, au cerut americanilor să nu intre în panică.
„Este important să ne amintim”, a spus Azar, „pentru marea majoritate a persoanelor care contactează coronavirusul, vor prezenta simptome ușoare până la moderate, iar tratamentul lor va fi să rămână acasă, tratându-le simptomele, așa cum ar face pentru răceală severă sau gripă”
 
 
 
Articolul precedentSorina Pintea, ARESTATĂ preventiv. Acuzații grave pe numele fostului ministru al Sănătății
Articolul următorVictorie pentru judo-ul românesc: 3 medalii pentru România, în acest weekend, la European Open Varșovia