Virusul letal a ajuns în Statele Unite ale Americii. Autoritățile SUA au confirmat primul caz de coronavirus. Acesta a fost semnalat în statul Washington, în Seattle. Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor urmează să facă un anunț oficial în seara de marți în legătură cu acest caz, potrivit CNN.

Pacientul de sex masculin este izolat la Centrul Medical Regional Providence din Everett, Washington. Este rezident al comitatului Snohomish din Washington. Bărbatul a călătorit de la Wuhan la Washington, dar a spus că nu a participat la piețele de animale unde mulți dintre pacienți au fost infectați.Oficialii întocmesc o listă de persoane cu care pacientul ar fi putut avea contact de la întoarcerea sa în Statele Unite. Virusul Wuhan se poate răspândi de la om la om, dar nu atât de ușor ca virușii, cum ar fi rujeola sau gripa.

CDC a anunțat, de asemenea, marți, că va începe screeningul pasagerilor care zboară direct sau indirect de la Wuhan la Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta și Aeroportul Internațional Chicago O’Hare. Pe 17 ianuarie, CDC a început screeningul pasagerilor care soseau de la Wuhan la Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York, urmat de Aeroportul Internațional Los Angeles și Aeroportul Internațional San Francisco.

Virusul, depistat prima dată în decembrie 2019 în Wuhan (China), a infectat până acum peste 300 de persoane, iar şase au decedat. Până acum, virusul a fost depistat în cinci ţări.

Articolul precedentO pisică din Rusia, scoasă la vânzare pentru o sumă fabuloasă
Articolul următorRUSIA – Noul Guvern de la Kremlin. Putin și-a păstrat oamenii de încredere