Departamentul Sănătăţii din statul american Minnesota a informat luni despre descoperirea primului caz din Statele Unite al unei persoane care a fost infectată cu tulpina braziliană a noului coronavirus, considerată a fi mult mai contagioasă, relatează EFE, citată de Agerpres.

Într-un comunicat, autorităţile sanitare americane au precizat că persoana infectată este un rezident din Minnesota care a călătorit în Brazilia şi că probele sale biologice au fost prelevate pe 9 ianuarie.

„Persoana s-a îmbolnăvit în prima săptămână (…) şi a informat că a călătorit în Brazilia înainte de a se îmbolnăvi”, informează în comunicat Departamentul Sănătăţii din Minnesota.

Varianta braziliană a noului coronavirus este una dintre cele trei mutaţii ale virusului SARS-CoV-2 care au atras atenţia întregii planete, alături de cea britanică şi cea sud-africană.

Această variantă îşi are originea la Manaus, capitala statului federal Amazonas, şi este considerată puternic contagioasă, deoarece conţine mutaţii genetice similare celor întâlnite în Marea Britanie şi în Africa de Sud.

Italia a anunţat tot luni primul său caz de infectare cu varianta braziliană, în timp de în Germania primul caz a fost anunţat vinerea trecută.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentClaudiu Năsui, la Realitatea PLUS: „Este foarte importantă reducerea impozitării muncii mai ales pentru cele mai mici salarii”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 144. Șoșoacă lovește din nou: gest controversat după ce s-a cocoțat pe o statuie