Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, propune ca statul să decidă cine poate face copii și susține că viitorii părinți ar trebui să îndeplinească patru condiții importante. În caz contrar, statul ar trebui să le ia copiii, propune edilul.

Citind Biblia, înțelegem din primele pagini că un copil este o adevărată binecuvântare și nimeni nu este în măsură  să refuze dreptul la viață unui prunc, pe motiv că se va naște într-o familie săracă, o familie de țigani sau oricare altă categorie socială…

Să ceri statului sa intervină, să se nască copii doar pe bază de dosar, asta este desprinsă din cărțile triste, din țările sărace africane. Într-adevăr în România ne confruntăm cu această problemă socială unde avem mai mulți asistați social decât ar trebui, unde acești oameni preferă să renunțe la un loc de muncă pe un salariu minim ca să stea acasă cu mâna întinsă la stat. Explicatia lor este că stând acasă, câștigă mai mult de la stat decât dacă ar reintra în câmpul muncii… nu ne dorim o țară asistată social, ne dorim cetățeni muncitori, motivați și încurajați  atât de stat cât și de mediul privat.

Teoria echității sociale ar fi o soluție eficientă  – adică să dai mai mult celui care are mai mare nevoie. Această soluție a fost aplicată în țări ca Portugalia, Slovacia sau Grecia și în aceste țări, de exemplu, numărul de nașteri în rândul minorilor a scăzut semnificativ.

Au aplicat ajutorul social diferențiat – au dat în continuare ajutor social celui care își găsea un loc de muncă, dar pe masură ce salariul său creștea, scădea cuantumul ajutorului.

Din punctul meu de vedere primarul trebuia să se abțină de la aceste declarații pentru că rolul lui este să se asigure că sunt făcute anchete sociale, să facă în așa fel încât să ajungă la centru problemele cu care se confruntă, să atragă investiții – investițiile în educație, infrastructură, să creeze locuri de muncă și pentru cei cu studii și pentru cei fără studii … acestea erau problemele pe care trebuia să le rezolve domnul primar în toți acești ani de mandat.

Trebuie punctat că Dorin  Florea a fost intre 1996 si 2000 prefect al județului Mures, iar acum este la al CINCILEA mandat de primar.

Ce a facut domnul Florea în toți acești ani? Ce îl recomandă pe domnul primar să vină cu astfel de solicitări naziste? Este de bun simț să nu te mai ții cu dinții de scaunul primăriei atunci când ești incapabil să implementezi soluții eficiente pentru cetățenii pe care ii administrezi lăsând loc persoanelor competente care își doresc sa facă schimbări reale pe termen lung cu impact pozitiv în rândul cetățenilor stimulând rata natalității!

Autor ALEXANDRA PĂCURARU

Articolul precedentUn elev de 12 ani s-a aruncat de la etaj! Prima ipoteză: tentativă de suicid
Articolul următorO pisică din Rusia, scoasă la vânzare pentru o sumă fabuloasă