Președintele Parlamentului European (PE), Davide Sassoli, a anunțat, astăzi, că s-a autoizolat la domiciliul său din Bruxelles, ca măsură de precauție, după ce a călătorit în Italia. 

„Parlamentul va continua să lucreze pentru a-și exercita atribuțiile. Niciun virus nu poate bloca democrația ”, a declarat Sassoli, citat de Reuters.

 


Parlamentul European a decis luni să scurteze programul adunării lunare de astăzi 
din cauza îngrijorărilor legate de faptul că  sute de parlamentari care stau împreună ar putea răspândi coronavirusul, a spus un oficial.


Ședința plenară a fost programată inițial să aibă loc la Strasbourg, Franța, ulterior fiind anulată din cauza îngrijorărilor că o eventuală călătorie ar crește riscurile de coronavirus.

 
Parlamentul European dezbate astăzi criza legată de răspândirea COVID-19 și modul în care Comisia Europeană reacționează față de această situație.
 
Articolul precedentBărbatul de 51 de ani, din Caracal, internat la Craiova, testat pozitiv pentru coronavirus. Bilanțul oficial: 17 cazuri
Articolul următorElevii din 29 de țări de pe trei continente sunt afectați de închiderea școlilor din cauza epidemiei Covid-19