Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va vizita locul dezastrului, se va întâlni cu oficialităţile din Liban şi va ţine o conferinţă de presă înainte de a se întoarce în Franţa. Emmanuel Macron scrisese anterior pe Twitter că un detaşament al securităţii civile şi mai multe tone de material sanitar vor fi trimise în Liban, scrie Mediafax. Acesta a încurajat la solidaritate și fraternitate cu Beirutul.

 Potrivit unui ultim raport provizoriu al ministerului libanez al sănătăţii, cel puţin 113 persoane au pierit şi 4.000 de persoane au fost rănite, inclusiv 21 francezi. Arhitectul Jean-Marc Bonfils, care a participat în Liban la proiectele de restaurare a clădirilor distruse de război, a fost identificat printre cei decedaţi, a anunţat ministrul Culturii, Roselyne Bachelot. „Îi aduc un omagiu lucrărilor sale majore, precum restaurarea clădirilor de patrimoniu distruse de războiul din Liban. Franţa şi Libanul sunt unite în suferinţa morţii sale”, a anunţat ministrul pe contul ei de Twitter.

Articolul precedentOpt pacienți bolnavi de COVID au murit în urma unui incendiu la un spital din India
Articolul următorBilanț COVID pentru ultimele 24 de ore: 1.345 de cazuri noi și 45 de decese/ La ATI sunt internați 458 de pacienți