Asociația Presei din Brazilia a anunțat că îl va da în judecată pe președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, după ce acesta i-a expus pe jurnaliști infecției cu noul coronavirus pentru că și-a dat jos masca în timpul unei conferințe de presă, relatează CNN.

Reprezentanții Asociației au transmis că va depune plângere la Curtea Supremă de Justiție. Asociația îl acuză pe președintele care a stârnit o serie de critici dure de-a lungul pandemiei din cauza modului în care a minimalizat riscurile noului coronavirus în una dintre cele mai afectate state din lume, discreditând măsurile de carantină, că i-a expus pe reporterii prezenți a conferința de presă de marți în care a anunțat că a fost depistat pozitiv.

Jurnaliștii îl acuză de iresponsabilitate. Trei posturi TV au fost prezente la conferința de presă, CNN Brasil, TV Record și TV Brasil. Reporterul CNN Brasil Leandro Magalhaes va fi testat și va lucra de acasă până la primirea rezultatului.

Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv cu COVID-19, marți, după ce a început să aibă simptomele bolii și să se simtă rău. În condițiile în care țara pe care o conduce este a doua cea mai afectată din lume, cu peste 1,6 milioane de cazuri, Bolsonaro a minimalizat constant amploarea pandemiei și a spus despre coronavirus că este „doar o gripă mică”.

Foto: Euronews.com

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 19. Vacanța din Grecia
Articolul următorDeclarații de urgență la Palatul Cotroceni! Președintele Klaus Iohannis anunță dacă se impun noi măsuri RESTRICTIVE