Premierul Nicolae Ciucă declară că aderarea României la spaţiul Schengen figurează pe agenda de lucru a preşedinţiei suedeze a Uniunii Europene.

„Am discutat. Ieri am fost la Ambasada Suediei, care asigură preşedinţia UE. Avem confirmarea certă că aderarea la Schengen se află pe agenda de lucru a preşedinţiei suedeze”, a afirmat Ciucă la un post TV.

El a arătat şi că „se discută la nivel de experţi tehnic cu partea austriacă, cu toţi cei care pot să contribuie şi să ne sprijine” în acest demers.

Nicolae Ciucă a avut, joi, o întrevedere cu ambasadorii statelor UE acreditaţi în România, la Ambasada Suediei la Bucureşti, în contextul deţinerii de către această ţară a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentConcluzie-bombă a celui mai nou raport din SUA: Originea pandemiei COVID-19, posibil „accident de laborator”
Articolul următorWizz Air suspendă toate zborurile către şi dinspre Chişinău începând cu data de 14 martie, ”ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării”