Povestea elevei din comuna vasluiană Șuletea a avut ecou și peste hotare. Firme din Australia și Germania și-au anunțat intenția de a trimite ajutoare financiare copiilor nvoiași, scrie realitateadevaslui.net

„Fetiţa este eroul comunei noastre, datorită ei foarte mulţi copii nevoiaşi vor fi ajutaţi. Eu nu voi face niciun tabel, o să rog fiecare diriginte sau fiecare învăţător să stabilească cui îi vor da aceste mijloace de comunicare. Numai vineri au venit 5-7 tablete şi vreo 6 telefoane. Au ajuns prin curier, prin Poşta Română. Sunt bucuros că românul este solidar, răspunde la nevoile celor mai necăjiţi”, a spus Ciprian Robert Tamaş, primarul comunei Şuletea.

Primarul Tamaș a spus că a fost sunat de oameni din afara țării, din Germania și Australia, care au promis că vor trimite bani pentru copiii cu situații mai speciale. Mai mult, o firmă va trimite elevilor 37 de telefoane mobile și va suporta costul abonamentelor la internet. La şcoala din Şuletea sunt 30 de elevi care nu au tabletă, laptop şi nici măcar telefoane pentru a putea interacţiona cu cadrele didactice online.

În cursul zilei de duminică, la Șuletea a sosit și o grupare de motocicliști din Bârlad, care a promis că va demara o acțiune prin care să finalizeze construcția la două camere de locuit, la casa elevei care a „stârnit” toată această manifestare a oamenilor cu suflet mare.

„Astăzi, cu mare bucurie, am primit vizita oamenilor cu suflet mare de la Bikerboyz Barlad! Împreună, am fost acasă la Gabriela Munteanu, fetița noastră care prin scrisorica ei, ne-a făcut auzită comuna peste tot în țară și în afară ei!

Săptămâna viitoare, împreună cu acești oameni minunați, vom demara o acțiune de voluntariat prin care vom finaliza de construit cele două camere începute de părinții Gabrielei, cu mult timp în urmă!

Multumim din suflet acestor mesageri ai binelui și îi așteptăm cu drag în comunitatea noastră ori de câte ori vor mai avea ocazia!
Sunteți bine primiți și voi, dragi prieteni, care vreți să puneți umărul la proiectul nostru de suflet, de la Jigălia!!”, a precizat primarul comunei Șuletea.

Imagine

Imagine

Articolul precedentMoțiunea simplă depusă de PSD la Parlament va fi dezbătută în plen
Articolul următorAnaliză Economică : Euro s-a apropiat de valorile de la începutul pandemiei