Rusia îşi va mări fondul de rezervă pentru cheltuieli de urgenţă cu 273.4 miliarde de ruble (aproximativ 3.2 miliarde de euro) cu venituri suplimentare obţinute din petrol şi gaze naturale pentru a asigura stabilitatea economică a ţării în faţa sancţiunilor occidentale fără precedent, a anunţat guvernul într-un comunicat, potrivit Interfax.

„Fondurile vor fi folosite inclusiv pentru implementarea măsurilor menite să asigure stabilitatea economiei în faţa sancţiunilor externe”, se arată în comunicat.

Guvernul va finanţa cea mai mare parte a fondurilor respective (271,6 miliarde de ruble, sau aproximativ 3,1 miliarde de euro) cu venituri suplimentare obţinute din petrol şi gaze în primul trimestru al anului 2022, se mai precizează în comunicat.

Moscova a alocat deja peste 1 trilion de ruble (aproximativ 11.5 miliarde de euro) întreprinderilor şi activităţilor importante din punct de vedere social pentru a amortiza impactul sancţiunilor occidentale.

Vineri, banca centrală rusă a anunţat că a redus ratele dobânzilor de la 20% la 17%, cu următoarea menţiune: „condiţiile externe pentru economia rusă sunt încă dificile, constrângând considerabil activitatea economică”.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMiron Mitrea: „Până acum a fost liniște în coaliție. Ciucă era partenerul PSD. Acum, că e președintele PNL, devine adversarul lui Ciolacu”
Articolul următor„Îngeri” în uniformă de Poliție: 3 oameni au primit o nouă șansă la viață. UMPMV salută curajul salvatorilor