Prin punctele de frontieră au intrat, în ultimele 24 de ore, în România 59.170 de persoane, dintre care 7.524 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 4,6 % faţă de ziua precedentă.

 

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.305 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 4,8 %, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.593 cetăţeni ucraineni, în crestere cu 27%.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 05.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 632.382 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Articolul precedentRomania expulzeaza 10 diplomati rusi: ”Condamnam ferm crimele odioase comise la Bucea”
Articolul următorPapa Francisc, după masacrul de la Bucha: ”Sângele nevinovat al victimelor strigă până la Cer și imploră să se pună capăt acestui război”