Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 31.230  pachete cu ţigări, în valoare de 365.300 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

 Un autoturism de teren în valoare de 8.000 lei, folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 1 septembrie, în jurul orei 07.30, un echipaj din cadrul Sectorului PF Brodina, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat în zona de responsabilitate, pe direcția localității Falcău, a observat un autoturism de teren, fără plăcuțe de înmatriculare, care se deplasa în mare viteză pe un drum forestier, dinspre frontiera de stat spre interiorul localităţii.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea autoturismului, folosind semnalele acustice și luminoase, însă șoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea mașinii.

Pe timpul urmăririi, autoturismul de teren a oprit în fața unei bariere, a efectuat o manevra de mers cu spatele, acroşând uşor autospeciala poliţiei de frontieră, după care a demarat în trombă continuându-şi deplasarea.

Imediat s-a declanșat o acțiune, la care au participat mai multe echipaje PF, reuşindu-se identificarea autoturismului la un imobil nelocuit din zonă, acesta prezentând urme de lovire în partea din spate. De asemenea, în beciul locației respective, lucrătorii noştri au descoperit o cantitate mare de ţigări de provenienţă ucraineană, provenită din contrabandă.

Autoturismul şi ţigările au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.750 pachete, în valoare de 207.600 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și distrugere, precum și pentru depistarea persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Azi dimineață, şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.30, colegii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Bocicoiu Mare, județul Maramureș, mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului au fost descoperite 30 de baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.480 pachete cu țigări, în valoare de 157.700 lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Articolul precedent29 de cetăţeni străini prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa
Articolul următor100% TU DECIZI! Cosette Chichirău, doctorat în SUA, politică pe malul Bahluiului