Persoanele care vin din Spania vor fi plasate în carantina pentru 14 zile, a decis Institutul National de Sanatate Publica (INSP). România a actualizat, luni, lista cu țările din zona galbenă. Cetățenii care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile la sosirea în România. Măsura intră în vigoare din această noapte.

Noua listă a statelor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat din cauza numarului cazurilor de infectare cu noul coronavirus, a fost făcută publică luni de INSP.

LISTA STATELOR DIN ZONA GALBENĂ – intră în vigoare de la data de 11.08.2020 ora 0:00

Africa de Sud
Argentina
Armenia
Aruba
Bahamas
Bahrain
Bolivia
Bosnia si Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
El Salvador
Guineea Ecuatoriala
Honduras
Insulele Feroe
Insulele Turks si Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan

Kârgâzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Sint Maarten
Spania
Statele Unite ale Americii
Surinam

Măsura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori
ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 41. Vești proaste pentru preoții traficanți
Articolul următorFOTO | Eveniment inedit la o universitate din Cluj: o mumie din Egiptul Antic a fost investigată la computerul tomograf