Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia că autorităţile locale au anunţat pentru miercuri un pericol major de incendii de vegetaţie în regiunile Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, vest Lakonia, Insulele Creta, Evia, Chios, Lesvos, Samos şi Ikaria.

Românii aflați în Grecia pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei la Atena +302106774035 şi Consulatului General de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă, arată un comunicat al MAE.

De asemenea, în cazul unor situaţii dificile, cu un caracter de urgenţă, există şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet atena.mae.ro/, salonic.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 
Articolul precedentSTUDIU: Te poţi infecta mai uşor cu Covid-19 acasă, decât în afara locuinţei
Articolul următorPremierul Ludovic Orban a anunțat, intensificarea tuturor măsurilor de control și prevenire a răspândirii pandemiei