Autoritățile vor restricționa circulația rezidenților în patru cartiere timp de cel puțin 15 zile pentru a reduce răspândirea noul coronavirus, potrivit cotidianului Elpais.

Zonele Son Gotleu, Can Capes, La Soledat Nord și o parte din Son Canals, care găzduiesc aproape 23.000 de persoane, vor fi închise timp de cel puțin 15 zile începând de vineri la 22:00. Rezidenților li se va permite accesul și ieșirea doar pentru activități esențiale, cum ar fi munca, școala și vizitele la medic.

Ora de închidere pentru baruri și restaurante este stabilită la 22:00 și toate serviciile religioase, cu excepția înmormântărilor, sunt suspendate. Parcurile publice, arenele sportive și sălile de sport nu se pot deschide în perioada de închidere.

Transmiterea comunității în aceste cartiere este mare, cu 496 de cazuri la 100.000 de persoane, de trei ori mai mult decât media pentru întreaga insulă Mallorca. Rata de pozitivitate este de 18,1% din toate cazurile testate.

Spania continuă să fie țara din Europa de Vest cu cea mai mare incidență cumulativă a virusului, cu 236 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Acesta este aproape dublu față de rata din Franța (120), care a înregistrat o creștere a numărului de infecții și mult mai mare decât cifra din Regatul Unit (33,5), Portugalia (44,7) și Germania (19,1).

De la începutul pandemiei, Spania a înregistrat un total de 576.697 cazuri și 29.747 de decese cauzate de noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de worldometers.info/coronavirus

Articolul precedentPărinții se tem de modul în care va începe noul an școlar – [email protected]
Articolul următorUn român în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu TIR-ul pe o autostradă din Italia