În urmă cu o săptămână, Directorul Programului de Urgenţe al OMS, Michael Ryan, declara că nu trebuie ca lumea să se alerteze în privința coronaviruslui din China. Acum, oficialul organizației cere „lumii întregi să acţioneze” împotriva virusului ucigaș, informează www.realitatea.net

Directorul Programului de Urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Michael Ryan, a cerut miercuri „lumii întregi să acţioneze” împotriva noului coronavirus, care a provocat până în prezent moartea a 132 de persoane de la apariţia sa în China, la sfârşitul lunii decembrie, relatează AFP.

\”Întreaga lume trebuie să fie în alertă, întreaga lume trebuie să acţioneze\”, a declarat Michael Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, în timp ce agenţia ONU a anunţat pentru joi o nouă reuniune de urgenţă pentru a stabili dacă epidemia constituie sau nu o alertă internaţională.

Numărul de infecţii cu noul coronavirus în China l-a depăşit pe cel al epidemiei SARS din această ţară în 2002-2003, conform datelor oficiale publicate miercuri.

Autorităţile medicale chineze au anunţat că au înregistrat 5.974 cazuri confirmate de contaminare în China continentală, cu peste 1.400 mai mult decât cu o zi înainte, şi 132 de decese. Virusul SARS a infectat 5.327 de persoane în această ţară.

Articolul precedentTinerele generații sunt educate în alt sens decât cel tradițional, conservator
Articolul următorSuma uriașă pe care au donat-o miliardarii din toată lumea ca să oprească răspândirea coronavirusului aparut în China