Zece milioane de persoane şi-au părăsit locuinţele în Ucraina din cauza războiului ‘devastator’ purtat de Rusia, a declarat duminică Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, transmite AFP.

‘Războiul din Ucraina este atât de devastator, încât 10 milioane de persoane au fugit, fie strămutate în interiorul ţării, fie refugiate în străinătate’, a scris Grandi pe Twitter.

Sâmbătă, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a precizat că 3,3 milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara de la începutul războiului, iar alte 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării.

”Oamenii continuă să fugă întrucât se tem de bombe, de lovituri aeriene şi de distrugeri”, a declarat sâmbătă Filippo Grandi.

Aproximativ 90% din refugiaţii ucraineni sunt femei şi copii. Bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani pot fi chemaţi să lupte şi au interdicţie de a ieşi din ţară. 

Articolul precedentCălin Georgescu, la Culisele Statului Paralel: ”Pentru strălucirea noastră ca popor trebuie să păstrăm neutralitatea față de orice conflict”
Articolul următorUniunea Europeană propune sancțiunea supremă pentru Rusia: EMBARGO TOTAL asupra petrolului