Olanda a luat decizia să suspende vaccinarea pentru toată populația cu serul AstraZeneca după apariția cazurilor de cheaguri de sânge. Olanda a oprit temporar administrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca până pe 7 aprilie.

Vineri, Ministerul Sănătăţii a declarat că va opri temporar administrarea acestui ser la persoanele sub vârsta de 60 de ani, însă după discuţii purtate sâmbătă, autorităţile din domeniul sănătăţii au decis să suspende toate imunizările cu AstraZeneca pentru a evita risipa.

Circa 700 de persoane de peste 60 de ani urmau să primească serul AstraZeneca în zilele următoare, însă programările acestora au fost temporar anulate, deoarece nu existau garanţii că un întreg lot ar putea fi complet utilizat dacă doar câteva persoane urmau să se vaccineze.

Cinci cazuri de formare de cheaguri de sânge au fost semnalate în urma imunizării cu vaccinul AstraZeneca la femei cu vârsta cuprinsă între 25 şi 65 de ani. Una dintre acestea a decedat.

Investigaţii sunt în prezent în curs de desfăşurare pentru a se stabili dacă formarea acestor cheaguri de sânge a fost cauzată de vaccinare, au precizat autorităţile.

Până în prezent, circa 400.000 de persoane din Olanda au fost imunizate cu serul dezvoltat de AstraZeneca. 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentUn judecător ucrainean a fost răpit la Chișinău
Articolul următorNoul președinte al Kosovo: Jurista anticorupție Vjosa Osmani, o tânără de 38 de ani