O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN, au plecat în această dimineață, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Premierul Ludovic Orban a transmis succes echipei de specialişti MApN care au plecat în misiune în statul american Alabama pentru a oferi sprijin autorităţilor locale în lupta contra COVID-19, subliniind că între Statele Unite şi România este un „solid” Parteneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate.

Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).

La eveniment au mai participat ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCoronavirus în România, 23 mai. Bilanțul actualizat: scade numărul infecțiilor COVID: 145 de cazuri noi
Articolul următor213 cazuri noi de persoane infectate cu COVID în ultimele 24 de ore. Bilanțul total ajunge la 18.283