Brăileanca Camelia Ion-Radu, 45 de ani, este noul ambasador al României în Republica Peru.  Ea a fost acreditată în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Peru, decretul fiind semnat de președintele Klaus Iohannis, în data de 22 decembrie. Ambasada României de la Lima gestionează și relațiile cu Bolivia si Ecuador. 

Născută la Brăila, în iulie 1975, Camelia Ion-Radu a absolvit Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi în anul 1997. Cu un master în „Teoria şi practica textului”, Camelia a fost redactor la cotidianul „Monitorul de Brăila” (1997-1999), muzeograf la Muzeul Brăilei şi profesor de limba franceză, respectiv limba şi literatura română (1999-2006) la Liceele „Panait Cerna” şi „Grigore Moisil” din Brăila. Copywriter pentru posturile TVR2, TVR3, TVR Cultural şi TVR International (2006-2008), brăileanca susţine cu brio examenul de accedere în structurile Ministerului Afacerilor Externe (MAE) în anul 2008, activând iniţial în cadrul Direcţiei Relaţii Culturale, Educaţionale şi Ştiinţifice (2008-2010), apoi prim-colaborator şi şef secţie consulară la Ambasada României la Santiago de Chile (2010-2016) şi consilier diplomatic, respectiv ministru-consilier la Direcţia America Latină şi Caraibi din cadrul MAE, din 2016 până în prezent.

Camelia Ion-Radu a publicat studii şi articole în „Analele Brăilei” şi în revista „Cultura”. Pe data de 30 iulie 2020, a primit Ordinul „Meritul Diplomatic” în Grad de Cavaler, acordat de Preşedintele României, în semn de apreciere pentru contribuţia adusă la exercitarea cu succes a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Camelia Ion – Radu este căsătorită cu fostul arhitect-șef al Brăilei, Marian Ion, în prezent arhitect șef la Primăria Sector 5 București. 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCoronavirus UPDATE: 4.310 cazuri de coronavirus şi 146 de decese. Situaţia pe fiecare judeţ
Articolul următorVideo BREXIT – Acord ISTORIC între Marea Britanie și Uniunea Europeană!