Un bărbat în vârstă de 89 de ani a fost ultima victimă a noii tulpini de coronavirus, care provoacă un tip de pneumonie.
El a locuit în Wuhan, orașul din centrul focarului.
Peste 200 de cazuri au fost raportate acum în marile orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are în vedere declararea unei urgențe internaționale în domeniul sănătății publice cu privire la virus – așa cum s-a întâmplat cu gripa porcină și Ebola. Decizia va fi luată într-o ședință de miercuri.
Comisia Națională de Sănătate din China a confirmat luni pentru prima dată că infecția poate fi transmisă de la om la om. Acesta a spus că două persoane din provincia Guangdong au fost infectate în acest fel.
Într-o declarație separată, Comisia municipală de sănătate din Wuhan a declarat că cel puțin 15 lucrători medicali din Wuhan au fost, de asemenea, infectați cu virusul, unul dintre ei fiind în stare critică.
Se presupune că lucrătorii s-au infectat cu virusul din cauza contactului cu pacienții. Toate persoanele infectate sunt izolate în timp ce sunt tratate.
Boala a fost identificată pentru prima dată în Wuhan, un oraș central chinez de 11 milioane de oameni, la sfârșitul anului trecut. În prezent, în China există 218 de cazuri confirmate de virus, conform OMS.
O serie de cazuri au fost identificate și în străinătate: două în Thailanda, unul în Japonia și un altul în Coreea de Sud. Cei infectați s-au întors recent de la Wuhan.
Autoritățile din multe țări, inclusiv Australia, Singapore, Hong Kong, Taiwan și Japonia au intensificat screeningul pasagerilor aerieni din Wuhan. Autoritățile americane săptămâna trecută au anunțat măsuri similare pe aeroporturile din San Francisco, Los Angeles și New York.
În Australia, un bărbat care a călătorit la Wuhan a fost plasat izolat și este supus unor teste. China este cea mai mare sursă de turiști în Australia, cu peste un milion de oameni care au vizitat anul trecut.
Președintele chinez Xi Jinping a cerut „eforturi totale” pentru controlul focarului, potrivit presei de stat, inclusiv punerea la dispoziție rapidă a informațiilor și luarea de măsuri pentru „ghidarea opiniei publice”.
Organizația Mondială a Sănătății a sfătuit oamenii să evite contactul „neprotejat” cu animalele vii, să gătească bine carnea și ouăle și să evite contactul strâns cu oricine cu simptome de gripă sau gripa.
Semnele de infecție includ simptome respiratorii, febră, tuse, dificultăți de respirație și dificultăți de respirație.