Potrivit datelor furnizate de Departamentul pentru Sănătate Publică, joi s-au înregistrat 30.621 de noi cazuri Covid-19, o premieră de la lansarea testelor de screening la scară largă. Guvernul de la Paris a reimpus, de vineri noapte, starea de urgență sanitară. Potrivit datelor furnizate de Departamentul pentru Sănătate Publică, joi s-au înregistrat 30.621 de noi cazuri Covid-19, o premieră de la lansarea testelor de screening la scară largă. Guvernul de la Paris a reimpus, de vineri noapte, starea de urgență sanitară. 

Bilanțul epidemiei din Franța a depășit 809.684 de cazuri de contaminare și 33.125 de decese. Rata de pozitivare, respectiv proporţia persoanelor testate pozitiv din totalul celor testaţi, a crescut la 12,6%, de la 12,2% miercuri, notează Agerpres.

În ultimele zile, internările la Terapie Intensivă au crescut semnificativ, ajungând la 209 joi, de la 171 luni. Potrivit ministerului Sănătății, din cele 5.800 de paturi disponibile la ATI, 1.750 sunt ocupate de pacienți Covid-19. 

De vineri, de la miezul nopții, Franța reimpune starea de urgență sanitară pentru cel puțin o lună. În mai multe metropole, printre care și Paris, vor fi introduse restricții de noapte, între 21:00 și 06:00. În intervalul menționat, francezilor li s-a recomandat să evite deplasările la rude sau prieteni și la restaurante. Nerespectarea noilor reguli va fi amendată cu 135 de euro. 

Starea de urgenţă sanitară, care a fost ridicată pe 10 iulie, oferă un cadru legal pentru controlul anumitor restricţii, inclusiv pentru impunerea carantinei.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentFRF: Încă trei fotbaliști de la tineret au fost testați pozitiv cu noul coronavirus
Articolul următorS-a înființat Poliția Animalelor. Ea va avea structuri în toate județele