Argentina a confirmat luni un număr record de 8.713 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus şi 381 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, în contextul în care această ţară sud-americană se confruntă cu o creştere consistentă a numărului de infectări, informează Reuters.

Ministrul argentinian al Sănătăţii a spus că la doar câteva săptămâni după impunerea unor măsuri mai stricte de carantină în Buenos Aires şi în suburbiile sale, numărul cazurilor a început să crească şi în alte regiuni ale ţării, potrivit Agerpres.

Numărul total al cazurilor confirmate a ajuns la 350.867 de cazuri, iar bilanţul deceselor a ajuns la 7.366.

Anunţul de luni a fost făcut la scurt timp după ce mii de argentinieni au participat la un marş prin care au cerut ridicarea restricţiilor şi repornirea activităţilor economice.

Argentina s-a confruntat în ultimii doi ani cu o gravă criză economică, recesiune, inflaţie ridicată şi o creştere a sărăciei, iar toate aceste efecte negative sunt în prezent accentuate şi mai mult de pandemia de COVID-19.

Ministrul Sănătăţii a precizat marţi că gradul de ocupare a paturilor de la secţiile de terapie intensivă este de 57,3% la nivel naţional şi de 64,5% în capitala ţării, Buenos Aires.

Deocamdată, numărul de cazuri de COVID-19 şi numărul de decese asociate acestei boli în Argentina au fost mai mici decât cele raportate de principalele ţări învecinate, Brazilia, care e pe al doilea loc în lume la numărul imbolnavirilor, Chile şi Peru.

Articolul precedentBilanț coronavirus 25 august: 1.060 de cazuri noi și 58 de decese
Articolul următorBNR a anunţat un curs de 4,8392 lei pentru un euro