Noua Zeelandă a raporat 14 noi cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus după ce în ultimele o sută de zile aceasta nu a mai avut nici un caz nou de infectare. 

Din cele 14 cazuri noi, 13 sunt legate de cele patru cazuri înregistrate la începutul săptămânii în rândul unei familii din Auckland. Ultimul caz este al unei persoane venite de peste hotare, care se afla în carantină, transmite BBC.

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat marți că metropola Auckland va intra în izolare totală, după ce au fost descoperite 4 cazuri noi de COVID-19. Restul țării va trece la nivelul 2 de alertă, care presupune purtarea măștii în zonele aglomerate. 

Detectarea a patru noi membri ai familiei infectate a șocat comunitatea la începutul acestei săptămâni într-o țară care nu a mai înregistrat cazuri transmise local mai mult de trei luni, transmite BBC.

„Ne aflăm într-o situație foarte serioasă care este tratată urgent, dar într-un mod calm și metodic”, a declarat premierul Jacinda Ardern într-o conferință de presă. Ardern a mai spus că se așteaptă ca focarul să crească în continuare înainte de a încetini.

„Cerem oamenilor din Auckland să rămână acasă pentru a opri răspândirea”, a spus premierul Jacinda Ardern.

Restul țării intră în stare de alertă de nivel 2, ceea ce presupune ca oamenii să poarte mască de protecție în zonele aglomerate. Pentru restul țării, adunările publice vor fi limitate la 100 de persoane.

Până marți, 11 august, Noua Zeelandă nu a înregistrat timp de 102 zile niciun caz de COVID-19.

Articolul precedentFumatul pe străzile foarte aglomerate, interzis în provincia spaniolă Galicia
Articolul următorPericol de explozie! Incendiu la un tir încărcat cu azotat de amoniu!