Premierul Nicolae Ciucă susține că România așteaptă de zece ani să intre în Schengen și le cere liderilor europeni să nu mai amâne decizia. Declarațiile au fost făcute la summitul Partidului Popular European din Rotterdam, eveniment la care a participat și președintele Klaus Iohannis. 

„Invazia Ucrainei este un război împotriva valorilor PPE, împotriva valorilor UE, împotriva unor drepturi fundamentale. Trebuie să rămânem uniţi ca UE şi la nivel de PPE. Oamenii şi autoritățile din România s-au mobilizat şi i-am primit pe ucraineni cu inimile deschise. În timpul acestei crize, România a arătat că poate asigura granița externă a UE și poate asigura granița externă a Schengen. România așteaptă de zece ani să intre în Spaţiul Schengen şi nu credem că această decizie mai poate fi amânată”, a spus Nicolae Ciucă. 

În cadrul congresului, Manfred Weber a fost ales în funcția de președinte al partidului. 

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a fost reales, miercuri, în postul de vicepreşedinte al Partidului Popular European.

Articolul precedentNicolae Ciucă, mesaj de Ziua Copilului: Din păcate, însă, pentru mulți copii și tineri din România, greutățile încep prea devreme
Articolul următorRomânia nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro – Concluzia Comisiei Europene