Narcis-Bogdan S., un bărbat în vârstă de 29 de ani din județul Neamț, a încercat să aducă în Kent (UK) 15 kilograme de cocaină, folosind acoperirea unei afaceri cu fructe și legume. 

Judecătorii din Canterbury l-au condamnat la 6 ani de închisoare acum câteva zile, după ce inculpatul a pledat vinovat pentru tentativa de a importa droguri din Clasa A în Anglia cu o valoare estimată de 1.2 milioane lire.

Autoritățile au început investigațiile după ce nemțeanul a fost oprit lângă Calais pe 17 aprilie. După verificările făcute în mijlocul de transport plin cu fructe și legume, s-au descoperit drogurile ascunse în autovehicul.

Acesta a achiziționat mijlocul de transport din UK cu o săptămână înainte să fie prins și era în drum înapoi spre Anglia, din Olanda. 

Un reprezentant al autorității NCA (National Crime Agency), Martin Grace, a declarat: „Acest individ a crezut că își poate ascunde activitatea ilegală în spatele unei afaceri legitime. Dacă nu ar fi fost prins, cocaina ar fi fost distribuită în UK, unde drogurile din clasa A alimentează traficul de persoane și violența. Colaborarea cu autoritățile de la vamă ne-a permis să oprim activitatea ilegală.”

Ministrul Chris Philp s-a declarat mulțumit de intervenția autorităților care a prevenit importul de cocaină în valoare de peste 1 milion de lire pe străzile din UK, iar inculpatul a fost dat pe mâna justiției.„Drogurile alimentează activitățile criminale, violența și traficul de persoane. Din acest motiv, ne străduim să împiedicăm ca aceste substanțe interzise să ajungă în comunități. ”, a mai spus ministrul.

Sursa: NCA (National Crime Agency)/

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentProtest „fără mască” în Piața Victoriei
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 21. Tupeu de parlamentar