Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, şi-a făcut publică marţi decizia de a prelungi cu o săptămână vacanţa şcolară, pentru a împiedica răspândirea COVID-19, în condiţiile în care numărul de contaminări a crescut puternic în capitala rusă de la începutul lui septembrie, informează AFP.

Programată să înceapă lunea trecută şi să dureze o săptămână, vacanţa din şcolile moscovite va dura astfel de la 5 la 18 octombrie, „ţinând cont de recomandările autorităţilor sanitare (…) şi de creşterea numărului de cazuri de COVID-19”, a anunţat Sobianin într-un comunicat, citat de Agerpres.

Această decizie a fost luată „pentru a evita contactele în exces şi a nu-i expune pe copii riscurilor îmbolnăvirilor”, a explicat el. „Cel mai bine ar fi ca vacanţa să fie petrecută în casă sau la reşedinţa secundară” de la ţară, a apreciat primarul Moscovei, îndemnându-i pe elevi să evite centrele comerciale şi să privilegieze pentru plimbări curţile blocurilor unde locuiesc sau cel mai apropiat parc.

Rusia a înregistrat oficial marţi 8.232 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, dintre care 2.300 la Moscova, în timp ce pe 2 septembrie Federaţia Rusă a înregistrat 4.952 de contaminări, dintre care 625 în capitală

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentAlegeri locale 2020. ACCESEAZĂ noua hartă politică a României
Articolul următorPrima dezbatere televizată între Donald Trump și Joe Biden. Moderatorul nu a reușit să păstreze controlul discuției