Cel puțin șase persoane au fost ucise de mai multe tornade care au devastat duminica statul american Mississippi, relateaza AFP.

 

Tornadele au provocat pagube „catastrofale”, potrivit presei americane și au determinat Serviciul Național de Meteorologie American să emită cel mai înalt nivel de alertă de tornadă.

Guvernatorul american Tate Reeves: „Declar in aceasta seara stare de urgenta pentru a proteja sanatatea si siguranta locuitorilor din Mississippi in urma puternicelor tornade si furtuni care au facut ravagii in tot statul”, a scris el pe Twitter. „Mobilizăm toate resursele disponibile pentru a ne proteja oamenii și proprietățile lor”, a spus Reeves, spunând locuitorilor „că nu sunteți singuri”.

Agenția de gestionare a situațiilor de urgență din Mississippi a raportat că toate cele șase decese au avut loc în partea de sud a statului.

„Acestea sunt rapoarte inițiale și vor continua să se actualizeze atunci când informațiile vor fi disponibile”, a arătat agenția.

Centrul de prognoză a furtunilor a declarat că se aștepta ca „furtunile severe” să continue si noaptea in Mississippi, precum și în statele vecine Alabama și Georgia.

„Tornade puternice, vant puternic și grindină mare, toate sunt posibile”, a adăugat centrul.

„Vă rugăm să luați măsuri de precauție pentru a vă proteja familia.”

 

Articolul precedentChina restrictioneaza publicarea de cercetari academice privind originea noului coronavirus
Articolul următorTenorul italian Andrea Bocelli a susținut un concert de Paști într-o Catedrală goală din Milano