Echipa naţională de fotbal a României mai are foarte foarte puţin până va debuta în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022.

Naţionala României face parte din grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein.

Primul meci disputat de ,,tricolori” în noua campanie de calificare va avea loc în România, pe data de 25 martie, în compania celor din Macedonia de Nord. Peste trei zile, elevii lui Mirel Rădoi vor da piept cu principala favorită a grupei J, Germania, care se va prezenta şi ea tot în România pe data de 28 martie.

Mirel Rădoi a rămas selecţionerul naţionalei, deşi au existat voci care îl dădeau plecat la o echipă de club, după ratarea calificării la Campionatul European. Acum, acesta este focusat pe ceea ce înseamnă meciurile din preliminarii Campionatului Mondial din Qatar.

Iosif Rotariu, fost internaţional, spune, în exclusivitate pentru Realitatea Sportiva, că menţinerea lui Rădoi în funcţia de selecţioner al echipei naţionale este una firească. Acesta precizează că antrenorul îi cunoaşte pe cei mai mulţi dintre fotbalişti, cu care a lucrat la U21, iar alături de el vor creşte în experienţă şi maturitate. Fostul mijlocaş mai susţine că va dura ceva până când se va forma o echipă puternică în România.

Citeşte şi EXCLUSIV | Fotbalul românesc va intra în normalitate dacă o măsură s-ar implementa! ,,Toate speculaţiile vor fi eliminate”

,,E normal, îşi continuă munca la echipa naţională, a avut jucători care, probabil, majoritatea, vor fi convocaţi la echipa naţională, vor creşte, într-un an, doi se vor maturiza şi ei, vor creşte, pentru că vor face 24-25 de ani. Poate vor juca mai mult la echipele de club din străinătate, acumulând experienţă şi atunci e foarte bine că a rămas, pentru că-i cunoaşte foarte bine.

Acum, lumea fotbalului din România, cei care sunt realişti, cred că noi ne vom califica 100% la CM şi atunci, normal, şi o necalificare ar trebui să-l lase să continue mai departe, pentru că o echipă matură, experimentată şi cu potenţial, eu cred că va dura ceva timp până se va forma în România.”, a declarat Iosif Rotariu pentru realitateasportiva.net.

Citeşte şi EXCLUSIV | Echipa naţională mai are de aşteptat pentru performanţă! ,,Nu suntem pregătiţi pentru un turneu final”

Iosif Rotariu a strâns 25 de selecţii pentru echipa naţională de fotbal a României şi a marcat un gol. Cel mai important moment al său în tricoul naţionalei a fost la Campionatul Mondial din 1990, din Italia, când l-a marcat pe regretatul Diego Armando Maradona.

Programul complet al naţionalei din preliminariile Campionatului Mondial AICI

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentVremea se schimbă radical: România, traversată de un CICLON
Articolul următorPortughezii l-au reales duminică preşedinte pe Marcelo Rebelo de Sousa