Ministerul român al Afacerilor externe a transmis, joi seară, că nu va modifica condițiile de călătorie în sau dinspre Republica Moldova, ca urmare a evenimentelor din regiunea separatistă Transnistria.

Anunțul vine la câteva ore după ce MAE bulgar și-a avertizat cetățenii să părăsească urgent teritoriul moldovean și au ridicat la nivelul maxim alerta de călătorie.

„Cu privire la solicitarea dumneavoastră de presă, Ministerul Afacerilor Externe vă comunică următoarele: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, la acest moment, nu are intenția de a emite o Alertă de călătorie pentru Republica Moldova sau de a modifica condițiile de călătorie actuale pentru acest stat,” a transmis MAE, la solicitatea Realitatea Plus.

Anunțul a venit la scurt timp după ce Bulgaria și-a avertizat, joi, cetățenii care se află pe teritoriul Republicii Moldova, să părăsească de urgență țara, cu primul mijloc de transport pe care-l au la dispozițșie. Potrivit Ministerului de Externe de la Sofia, gradul de alertă pentru Rep. Moldova este 5, cel mai inalt, din cauza „situației complicate”.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentATAC cibernetic masiv asupra României. Mai multe site-uri guvernamentale au căzut pradă hackerilor
Articolul următorPrințul Nicolae, interviu emoționant: de ce Iliescu NU l-a vrut pe Regele Mihai în România – Culisele statului paralel, sâmbătă, ora 21