Haos și scene violente miercuri seară, la Belgrad și Novi Sad. Protestatarii au încercat să intre în clădirea Parlamentului, dar au fost respinși de forțele de ordine, care au intervenit cu gaze lacrimogene.  Incidente similare, dar de mai mică amploare, au avut loc la Novi Sad, Niș și Kragujevaț, potrivit N1 TV.

 

Într-o încercare de a calma spiritele, preşedintele Aleksandar Vucic a anunțat că nu va mai reintroduce restricțiile, dar le-a cerut protestatarilor să se retragă, pentru a nu amplifica și mai mult riscul de transmitere a coronavirusului.

″Nu mai sunt paturi libere în spitalele noastre, vom deschide noi spitale″⁣, a spus preşedintele Vucic într-un mesaj către naţiune. El a acuzat de asemenea organizaţii de extremă dreapta şi unii ″⁣ofiţeri de informaţii″⁣ regionali, pe care nu i-a precizat, că pun la cale revolte pentru ″⁣a submina poziţia Serbiei″, potrivit Agerpres⁣

Pe de altă parte, liderul de la Belgrad este acuzat de unii protestatari că aplică aceleași metode ca și Slobodan Miloșevici și folosește forțele de ordine ca pe o armată personală.

 

Articolul precedentRomânia: PRIMUL LOC în UE la cazurile noi de coronavirus, mai multe ca Italia și Spania
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 19. Vacanța din Grecia