Trei persoane date în urmărire prin Interpol au fost prinse, miercuri seară, în urma unor ample controale în țara noastră. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, care a precizat că acțiunea a avut sprijinul autorităților americane, fiind vorba despre o grupare internațională specializată în trafic de droguri de mare risc și spălare de bani. Marcel Vela a mai anunțat că a fost împiedicat și un asasinat comandat de un cetățean român. SUA au felicitat autoritățile din țara noastră. Potrivit realitatea.net, este vorba despre gruparea Hell\”s Angels.

”Gruparea are ramificații în mai multe țări, pe trei continente, inclusiv în România (…)

M.A.I. a implicat în această acțiune de forță inclusiv suport aerian prin dronele din dotare.

Au fost depistate trei persoane urmărite internațional prin Interpol. Asupra unuia dintre suspecți a fost găsită suma de 50.000 de euro în numerar și actele de proprietate a două imobile reprezentând o parte din plata unei imense cantități de cocaină care ar fi trebuit să ajungă sau să tranziteze România.

Polițiștii români au reușit să împiedice un asasinat comandat de un cetățean român. Se pare că acesta plătise membrilor grupării o sumă de bani pentru a comite omorul. (…)

M.A.I. va depune toate eforturile și va aloca toate resursele necesare pentru a continua lupta împotriva criminalității, astfel încât cetățenii să se simtă în siguranță și protejați. Anunț pe toți cei certați cu legea că ofensiva împotriva infractorilor continuă”, a transmis Vela, într-o conferință de presă.

Bianca Menendez, consilier al Ambasadei SUA la București, a felicitat autoritățile române pentru eforturile de combatere a criminalității organizate și a transmis tot sprijinul Statelor Unite ale Americii în acest demers.

”Felicităm România pentru operațiunile încununate de succes și eforturile continue de combatere a criminalității organizate, în special a traficului de persoane. Aceste infracțiuni amenință comunitățile vulnerabile și creează un mediu de insecuritate în societate.

SUA sunt pregătite să sprijine aceste eforturi de a-i aduce pe infractori în fața justiției, să ofere serviciile necesare victimelor și să contribuie la un climat de siguranță publică în România”, a declarat reprezentantul Ambasadei SUA la București.

DIICOT a informat joi, într-un comunicat, că doi cetăţeni neozeelandezi au fost prinşi în flagrant când negociau cu un grup de traficanţi români transportul unor mari cantităţi de cocaină provenite din SUA. Drogurile urmau să ajungă în Noua Zeelandă şi în ţări din UE, inclusiv în România.

Procurorii și polițiștii au făcut opt percheziţii domiciliare în Ilfov şi Bucureşti. Autoritățile din țara noastră au primit în acest caz o solicitare de asistenţă judiciară internaţională în materie penală din partea Departamentului de Justiţie al SUA. La activităţi au participat poliţişti şi investigatori americani de la DEA, US Marshals Service, Homeland Security Investigations, precum şi doi procurori din cadrul Departamentului de Justiţie al Statelor Unite. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SIAS.

Liderii grupării, aflaţi în detenţie pe teritoriul Noii Zeelande, au negociat, prin intermediari, cumpărarea unor cantităţi de cocaină şi metamfetamină în beneficiul uneia dintre grupări, negocierile şi tranzacţiile având loc în țara noastră. Reprezentanții români ai grupării le-au solicitat şi ei o cantitate de droguri furnizorilor şi au discutat despre posibilitatea asasinării unui membru al unei grupări rivale, se arată în comunicatul DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 12 motociclete şi două autoturisme de lux, fiind disponibilizată suma de 200.000 de dolari, o armă letală şi cantitatea de 100 de grame de cocaină.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentVioleta Alexandru, Ministrul Muncii, a anunțat joi că are coronavirus
Articolul următorTineri din Afganistan, ascunşi printre saci cu orez şi seminţe de floarea soarelui