Hong Kong îi avertizează pe rezidenți sa nu-și mai sărute animalele de companie după ce un câine a contractat coronavirusul.

Autoritățile din Hong Kong i-au avertizat pe proprietarii de animale sa evite să le mai sărute, dar să nu se panicheze și să nu le abandoneze. Măsurile au fost luate după ce un câine a fost depistat în repetate rânduri ”slab pozitiv” de coronavirus. Specialiștii au stabilit că acesta este un caz de transmitere de la om la animal. Proprietarul câinelui a fost infectat cu virusul Covid-19, însă câinele nu manifesta niciun fel de simptome, susțin autoritățile.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) susțin că nu există niciun fel de dovadă conform căreia câinii sau pisicile ar putea fi infectate cu coronavirus. Proprietarii de animale de companie nu trebuie să se alarmeze și în niciun caz nu trebuie să le abandoneze, recomandă autoritățile din Hong Kong. În schimb, aceștia sunt rugați să adopte măsuri de igienă sănătoase (inclusiv să se spele pe mâini înainte și după ce au pus mâna pe animale ori au intrat în contact cu mâncarea lor, precum și să evite să le sărute) și să mai mențină un mediu curat și igienic în casă. Oamenii care sunt contaminați sunt rugați să nu pună mâna pe animale. Dacă se constată schimbări în starea de sănătate a animalelor, este necesar să fie duse la veterinar cât de repede posibil.

A fi infectat nu e același lucru cu a infecta, susține Protecția Animalelor din Hong Kong. În acest moment, câinele are un nivel scăzut de infectare și nu manifestă niciun fel de simptome. Am fost informați că acesta este sănătos și o duce foarte bine în centrul de carantină. Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor a mai scos în evidență faptul că nu există niciun fel de dovadă că animalele ar răspândi boala sau că s-ar putea îmbolnăvi ele singure.

 

Articolul precedentManifest de 8 martie. Îndemn mamele, femeile să nu se lase manipulate de confuzie.
Articolul următorFRANȚA – Un tren de mare viteză cu 348 de pasageri a deraiat. Mecanicul grav rănit, 19 pasageri răniți ușor