Serviciul de sănătate public din Anglia  a confirmat că două cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus, relatează mirror.co Cadrele medicale au fost izolate imediat și acum se acționează pentru a identifica toți pacienții și alte persoane cu care au intrat în contact, inclusiv cadre medicale.

Serviciul Național de Sănătate a numit virusul „o amenințare gravă și iminentă” pentru sănătatea publică, dar riscul general pentru populație este „moderat”.

În această dimineață, s-a confirmat că patru persoane din Brighton, inclusiv un medic de sex masculin, au intrat în contact cu virusul în timpul unei călătorii recente la schi în Alpii francezi, dublând numărul total de cazuri din Marea Britanie la opt.

Se bănuiește că aceste patru cazuri noi au intrat în contact cu un bărbat din Brighton, de vârstă mijlocie – supranumit un „super răspânditor” – care ar fi contactat virusul la o conferință de afaceri din Singapore, între 20 și 23 ianuarie, și apoi a transmis-o altora în timpul unei vacanțe la schi. După ce a plecat din Singapore, omul de afaceri infectat, a rămas la o cabană din Les Contamines-Montjoie din Alpii francezi – unde virusul a fost transmis la cel puțin alte 11 persoane.  Pe 28 ianuarie, s-a întors în Marea Britanie cu un zbor din Geneva.

Imagine

Dr. Catriona Greenwood, un medic de familie care lucra la Centrul Medical din regiunea Oak  și soțul ei Bob Saynor au găzduit schiori la o cabană unde locuiesc. Bob Saynor și fiul în vârstă de nouă ani al cuplului au contactat virusul și sunt tratați la un spital în Franța.

Oficialii din domeniul sănătății încearcă acum de urgență să depisteze și să avertizeze persoanele care au avut contact cu britanicii infectați, inclusiv persoanele care au călătorit cu zborul de la Geneva, pe 28 ianuarie.

Pacienții care au apelat la serviciile centrului medical sunt primiți cu o înregistrare vocală care spune: „Din păcate, clădirea a fost nevoită să se închidă din cauza unui motiv urgent de sănătate și siguranță operațională”. Ei sunt sfătuiți să sune la NHS (Serviciul Național de Sănătate) 111 dacă au probleme.

Imagine

Luni, 10 februarie, de la 14:00, au fost încheiate un număr de 1.114 de teste în Marea Britanie, cu 1.106 negative și opt pozitive, a confirmat Departamentul de Sănătate și Asistență Socială.

Directorul medical principal pentru Anglia, profesorul Chris Whitty a spus anterior: „Patru pacienți din Anglia au fost testati pozitiv pentru coronavirus, ducând numărul total de cazuri în Marea Britanie la opt. Noile cazuri sunt toate contactele cunoscute ale unui caz britanic confirmat anterior, iar virusul a fost transmis în Franța.” Experții de la Public Health England continuă să lucreze din greu pentru a depista contactele pacienților infectați din Marea Britanie. 

„Pacienții au fost transferați în centre  NHS de specialitate din spitalele Guy\”s și St Thomas \”și Royal Royal, iar acum folosim măsuri robuste de control al infecției pentru a preveni răspândirea suplimentară a virusului. NHS este extrem de bine pregătit pentru a gestiona aceste cazuri și pentru a le trata. Noi lucrăm rapid pentru a identifica oricare alte contacte pe care acești pacienți le-au avut.“

Imagine

Directorul medical pentru sănătate publică din Anglia, Yvonne Doyle, a declarat: „Ca urmare a supravegherii persoanelor, acum știm că noile cazuri anunțate astăzi au legătură între ele. Prioritatea noastră a fost să vorbim cu cei care au un contact strâns și susținut cu cazuri confirmate, așa că îi putem sfătui cu privire la ce pot face pentru a limita răspândirea virusului. Două dintre aceste cazuri noi sunt cadre medicale și, de îndată ce au fost identificați, le-am recomandat să se auto-izoleze pentru a evita contactul cu alte persoane. Acum acționăm de urgență pentru a identifica toți pacienții și toate cadrele medicale care ar fi putut intra în contact , iar în acest stadiu considerăm că acesta este un număr relativ mic.”

Articolul precedentDouă persoane au fost înjunghiate în centrul orașului Manchester
Articolul următorCristiano Ronaldo face exerciții pentru abdomen în timp ce fetița sa stă asezată pe el