Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat că țara sa este grav afectată de războiul din țara vecină, Ucraina. La conferința de presă comună pe care a susținut-o alături de Klaus Iohannis, Sandu a atras atenția că autoritățile de la Chișinău au nevoie de sprijin, pentru a nu fi destabilizate de criza profundă.

„Suntem cea mai vulnerabilizată țară din Europa in fața situație create de război și de criza economică. Suntem îngrijorați de securitatea țării noastre, instituțiile noastre urmăresc cu atenție situația di regiunea transnistreană, iar acestea vulnerabilizează și mai mult societatea noastă, în special din cauza tensiunilor sociale provocate de scumpirile continue a energiei (…) Forțe interne urmăresc destabilizarea situației din Republica Moldova” (…) Ne pregătim de toate scenariile, iar dacă Rusia atacă Moldova, vom cere ajutor, a declarat Maia Sandu.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentKlaus Iohannis a răbufnit după declarațiile lui Viktor Orban: Este INADMISIBIL, dar miniștrii UDMR trebuie să explice de ce AU APLAUDAT
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET – Să îl avem permanent în inimă pe Dumnezeu