„Vreau să le spun lui Donald Trump şi Benjamin Netanyahu că Ierusalimul nu este de vânzare. Niciunul dintre drepturile noastre nu este de vânzare, nu acceptăm compromisuri. Planul este o conspiraţie şi nu va funcţiona”, a declarat Mahmoud Abbas în cursul unei conferinţe de presă organizate în oraşul Ramallah, Cisiordania

„Poporul palestinian respinge propunerea, planul va ajunge în coşul de gunoi al istoriei. Nu ne vom preda. Planul este palma secolului, nu acordul secolului”, a adăugat Mahmoud Abbas.
 
Iordania a apreciat marţi că stabilirea unui stat palestinian independent pe frontierele din 1967 rămâne „singura cale pentru o pace globală şi durabilă”, ca reacţie la prezentarea de către Statele Unite a unui plan de reglementare a conflictului israeliano-palestinian, transmite AF
Regatul Haşemit caută „o pace veritabilă, justă, pe baza unei soluţii cu două state punând capăt ocupaţiei care a început în 1967, păstrând drepturile poporului palestinian şi garantând securitatea tuturor părţilor”, a adăugat ministrul iordanian de externe, Ayman Safadi, într-un comunicat.

Planul prezentat marţi de Washington se bazează pe o soluţie „cu două state”, dar acordă un număr de garanţii teritoriale Israelului cu mult dincolo de frontierele existente în momentul Războiului de Şase Zile din 1967.

Articolul precedentPensionarii nimănui, condamnați la umilință!
Articolul următorRăzvan Lucescu a fost desemnat antrenorul anului 2019 în Grecia