Lituania a anunțat vineri primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus . Este a doua țară din regiunea baltică, după Estonia, care este afectată de COVID-19

Lituania a raportat, vineri, primul caz de infectare cu noul coronavirus, la o femeie care s-a întors săptămâna aceasta dintr-o vizită în Verona, Italia, scrie Mediafax.

Guvernul lituanian a anunţat că femeia a fost izolată în spitalul din oraşul Siauliai, luni, la ntoarcerea în ţară. De atunci este sub observaţie şi prezintă doar simptome uşoare, fără temperatură crescută în acest moment.

Femeia, în vârstă de 39 de ani, a participat la o conferinţă cu colegii din Italia înainte de a zbura în oraşul Kaunas, a declarat ministrul Sănătăţii, Aurelijus Veryga. Pasagerii aşezaţi lângă ea şi în rândurile adiacente urmează să fie testate pentru virus, a adăugat ministrul.

Lituania este a doua țară baltică afectată de noul coronavirus. Estonia a anunţat primul caz confirmat de coronavirus joi, 27 februarie. Ministrul Afacerilor Sociale, Tanel Kiik, a declarat pentru Eesti Television (ETV) că persoana infectată este un cetăţean iranian care a ajuns miercuri în Estonia. Pacientul se află în carantină.

Articolul precedentRaed Arafat, interviu exclusiv la Realitatea: ”Poate să apară oricând al doilea caz de coronavirus, dar până în acest moment nu există”
Articolul următorPapa se simte rău și și-a anulat toate evenimentele