Autorităţile de la Atena au făcut publică lista celor 19 ţări care vor putea trimite turişti în Grecia începând din 15 iunie, pe listă figurând şi România, alături de Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia, informează site-ul greekcitytimes.com

Ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a prezentat, miercuri, planul „Repornirea turismului”, în care se precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese „pe criterii epidemiologice”. Mai mult, Theoharis a declarat că turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor intra în carantină după sosire.

În context, Grecia a întocmit o listă cu 19 ţări (unde datele epidemiologice sunt „bune”), care vor putea trimite turişti în această țară din 15 iunie.

Vă reamintim că peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, 16 mai, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic.

Articolul precedentRomân agresat de vameși maghiari – VIDEO
Articolul următorCine sunt protejații greilor din Servicii. Probleme pentru afaceristul „Licitație la minut”