Liderii statelor membre ale Uniunii Europene s-au reunit vineri în cadrul unui summit la Bruxelles, marcat de măsuri speciale pentru prevenirea infectării cu Covid-19.

Liderii nu vor putea da mâna și vor fi nevoiți să evite gesturile tipice unui asftel de eveniment, precum atingerile pe umăr sau săruturile pe obraz. Organizatorii summitului au făcut tot posibilul pentru a evita izbucnirea unui focar de coronavirus printre liderii europeni, la prima întâlnire fizică de la începutul pandemiei. Liderii au fost nevoiți să poarte mască încă din momentul în care au ajuns la summit.

Principalele puncte de discuție sunt, până în prezent, repartizarea subvenţiilor şi a împrumuturilor şi condiţiile de acordare a fondurilor respective.

Noi propuneri privind planul de relansare a economiei Uniunii Europene vor fi prezentate sâmbătă, în a doua zi a summitului european de la Bruxelles, în încercarea de a convinge grupul ţărilor ”frugale”, condus de Austria şi Olanda, să avanseze către un acord între Cei 27, informează AFP.

Articolul precedentLUPTA PENTRU ROMÂNIA | Raed Arafat, scenariu NEGRU: ”Este posibil să ajungem la 1.000 de cazuri pe zi”
Articolul următorLEGEA CARANTINEI a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis!