”Eu sunt în contact permanent cu instituțiile responsabile pentru a motintoriza ce se întâmplă în zonele de carantină. Nu avem niciun caz de coronavirus până în prezent, dar trebuie să fim în alertă”.

Lucrurile s-au schimbat în ultimele zile legat de coronavirus, în special în Italia. Situația generează îngrijorare în comunitatea românească.

Sunt în contact permanent cu instituțiile statului pentru a monitoriza situația.

Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România, până în prezent, dar va trebui să fim pregătiți. Am decis să convoc CSAT pentru miercuri.

Autoritățile române au luat măsuri pentru a evita răspândirea coronavirusului, dar mai trebuie să insiste pe informarea corectă.

Fac un apel la calm.

Fac un apel la mass-media să evite senzaționalul și știrile cu impact emoțional ridicat pentru a evita creșterea sensibilității oamenilor a intensifica sentimentul de panică în rândul populației.

Fac apel la politicieni să nu speculeze în mod oportunist această situație. Am remarcat, deja, pe unii făcând declarații alarmiste, speriind cetățenii. Să înceteze imediat cu această atitudine!”, a declarat Klaus Iohannis.

Articolul precedentCORONAVIRUS – Daniel Florea, semnal de alarmă: Prea s-a răspândit rapid în toată lumea ca să sperăm că pe noi ne va ocoli
Articolul următorFostul producător de filme Harvey Weinstein a fost găsit vinovat în procesul de agresiune sexuală