Programate inițial să se dispute în vara anului trecut, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost mutate în anul 2021, dar din păcate este posibil ca acestă dată să sufere din nou modificări. Potrivit britanicilor de la The Sun, guvernul japonez a ajuns la concluzia că JO 2020 nu pot avea loc nici în vara anului 2021 din cauza COVID-19, astfel că iau în calcul o nouă amânare.

”Nimeni nu vrea să își asume să spună asta, dar adevărul este că e dificil să organizăm Jocurile Olimpice în această vară. Eu consider că nu se vor ține”, a declarat un membru al guvernului japonez, potrivit realitateasportiva.net

Citește și ULTIMA ORĂ | CFR a pierdut un jucător de bază! Djokovic s-a înțeles cu echipa lui Șumudică și a plecat deja din România

Directorul executiv al planului de organizare a Jocurile Olimpice de la Tokyo, Toshiro Muto, a declarat în urmă cu puțină vreme că vaccinul anti COVID-19 va avea un rol important în desfășurarea competiției, doar că nu va putea însă să rezolve în totalitate riscurile cauzate de răspândirea acestui virus.

”Odată ce vaccinarea va fi făcută în Statele Unite și în Europa, cred că nu e niciun dubiu că va avea un efect pozitiv asupra organizării Jocurile Olimpice. Totuși, nu va rezolva totul. Avem speranțe datorită vaccinului, dar, în același timp, suntem conștienți că nu putem fi dependenți de el”, a declarat Toshiro Muto.

În acest moment, organizatorii turneului de la Tokyo caută diferite modalități prin care să anuleze evenimentul din această vară, dar să păstreze o oarecare încredere din partea Comitetului Olimpic, în vederea găzduirii JO până în anul 2032.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentPfizer REDUCE livrările de vaccin anti-Covid la jumătate
Articolul următorDublul atac sinucigaș din Bagdad, revendicat de gruparea Stat Islamic