Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat vineri ordonanţa de prelungire privind carantina pentru persoanele care sosesc din România, Bulgaria şi din toate celelalte ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană, potrivit mediafax. Astfel, românii şi bulgarii care sosesc în Italia sunt obligaţi să execute, la domiciliu, 14 zile de carantină la sosirea în Italia.

Autorităţile italiene au luat această decizie datorită numărului ridicat de infectări din ţara noastră. În Italia trăiesc peste un milion de români care, anual, îşi programează concediile în ţara natală. Pentru a evita un nou val de infectări de data asta, importat, ministrul Sănătăţii a decis să prelungească impunerea carantinei la întoarcerea în Italia

Legăturile între România şi italia nu sunt întrerupte. O dată ajunşi în peninsula mediteraneană, românii şi bulgarii completează un formular cu date personale şi au obligaţia să se izoleze la adresa declarată. 

În Regiunea Lazio, autorităţile sanitare au decis să testeze voluntar românii care sosesc cu autocarele la gara Tiburtina în urma unor cazuri de conaţionali testaţi pozitiv după ce şi-au petrecut concediul în ţară. Testarea este voluntară şi nu îi scuteşte de carantină. 

Articolul precedentComputerul Tomograf care are un soft ce permite depistarea noului coronavirus a devenit funcţional după aproape 3 luni de la achiziția sa
Articolul următor100% TU DECIZI! Cătălin Rădulescu, deputatul mitralieră. Medicul care nu crede în Covid