Guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, a anunțat că persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus vor fi arestate dacă ies din casă. Oficialul italian a precizat că situația actuală nu este îngrijorătoare, dar a îndemnat cetățenii să continue să fie precauți.

 
„Avem două tipuri de pacienţi izolaţi: izolatul pozitiv care este tratat și izolatul preventiv. Refuzul de a se interna al subiecților care au fost depistaţi pozitivi la testul tampon va duce la raportarea către organele poliției judiciare. Dacă o persoană pozitivă iese pe stradă, este arestată și dusă la închisoare”, a declarat guvernatorul într-o conferință de presă.

Acesta a subliniat că ,,situația este destul de liniștitoare” și a menționat că peste jumătate din cazurile noi raportate sunt importate, numărul total al infectărilor din regiunea Veneto fiind de aproape 19.330.
 
,,Cincisprezece cazuri din cele 28 înregistrate din 1 iulie le-am importat. Fie că sunt rezidenți care au plecat acasă și s-au întors, fie sunt imigranți străini care au avut contacte în comunitatea lor cu oameni care s-au întors din patrie. (…) Regulile trebuie respectate și nu trebuie să lăsăm garda jos. Virusul există şi e un virus importat. Este absurd ca după atât de multe sacrificii, blocaje și așa mai departe, să mergem să ne infectăm în alte parţi”, a declarat Zaia, 
Articolul precedentPreședintele Braziliei, Jair Bolsonaro, infectat cu coronavirus
Articolul următorBILANȚ ÎNGRIJORĂTOR: 31 de decese COVID-19 în 24 de ore. 231 de persoane în stare gravă și 397 de noi infectări