Italia a introdus „măsuri extraordinare” pentru a combate răspândirea celui mai mare focar al noului coronavirus din Europa.

Primul ministru Giuseppe Conte a anunțat sâmbătă târziu planul de urgență, deoarece numărul de cazuri a crescut la 79. Măsurile au fost impuse după ce doi cetățeni italieni au murit în urma infectării cu coronavirusul COVID-19, informează BBC

Mai multe orașe din regiunile nordice ale Lombardiei și Veneto au fost puse în carantină. Aproximativ 50.000 de persoane au fost sfătuite de către autorități să rămână acasă. 

Toate activitățile școlare și sportive au fost suspendate în zonele respective, inclusiv câteva meciuri de fotbal din Serie A, care vor avea loc duminică .

Imagine

Poliția și dacă este necesar, forțele armate, vor avea autoritatea de a se asigura că reglementările sunt puse în aplicare. Încălcarea măsurilor de precauție va fi pedepsită, a mai declarat Giuseppe Conte.

„Contagiozitatea acestui virus este foarte puternică și destul de virulentă”, a spus șeful sănătății din Lombardia, Giulio Gallera.

Articolul precedentPanică pe aeroportul Otopeni din cauza unui incendiu. 500 de oameni au fost evacuați
Articolul următorCOREEA DE SUD – ridică nivelul de alertă la „cel mai înalt” a declarat președintele Moon Jae-In duminică