Italia a început testarea vaccinului anti-COVID-19 pe primii 6 voluntari, între care un tânăr de 18 ani şi un medic de 54 de ani.

Este vorba despre un test clinic care se desfăşoară în Italia pe un grup de 90 de voluntari din Verona şi Roma, care va testa eficacitatea acestui vaccin, creat, produs şi patentat de compania biotehnologică italiană ReiThera.

În total, în prima fază vor fi vaccinate 90 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 85 de ani.

La Verona, testările vor avea loc la Centrul de Investigaţii al Clinicii Spitalului Borgo Roma, înfiinţat în 2005, în timp ce în capitala italiană testele se vor desfăşura la Spitalul Lazzaro Spallanzani, specializat în boli infecţioase.

De fapt, în august la Spitalul Spallanzani au fost deja administrate primele doze pe alţi voluntari: prima supusă acestor teste clinice fiind o femeie de 50 de ani.

La Verona, primele teste au început marţi pe primii şase voluntari, între care se află un tânăr de 18 ani şi un medic în vârstă de 54 de ani, potrivit mass-mediei italiene.

Testele clinice au loc la Roma şi Verona, pe două grupuri de voluntari, unul cu vârste cuprinse între 18 şi 55, iar altul  cu vârste de 65 la 85 de ani, potrivit EFE.

În luna august, directorul sanitar al spitalului din Roma, unul dintre coorodonatorii proiectului, afirma că dacă prima fază a testului decurge bine, se vor organiza încă două testări pe voluntari, probabil într-o ţară din America Latină, unde virusul este în fază de expansiune.

Italia este a doua țară europeană, după numărul deceselor provocate de Coronavirus: peste 35.000. Pe primul loc se află Marea Britanie, cu peste 41.000 de decese. 

 

Articolul precedentHoria Tecău și Jean-Julien Rojer, eliminați în semifinale la US Open
Articolul următorItalia prelungește restricțiile de călătorie până în octombrie